Home PageOver ons

Over ons

Welkom op de site van NATUREPET, de site voor natuurlijk en biologisch honden- en kattenvoer.

In 2012 is mijn eerste hond, Angel, overleden aan de gevolgen van kanker. Ik wilde weten waarvan men kanker kan krijgen en hoe het ontstaat en ben op onderzoek uitgegaan. Zo kwam ik bij het onderwerp voeding uit en ben geschrokken van hetgeen de meeste grote fabrikanten  gebruiken in hun voer. Vaak wordt er gebruik gemaakt van granen, kunstmatige en chemische toevoegingen als BHT, BHA en ETHOXIQUINE (om de brok o.a. mooi en glanzend uit te laten zien) en worden de ingredienten verhit waardoor belangrijke mineralen en vitamines verloren gaan. Deze worden er dan later weer aan toegevoegd, veelal in kunstmatige vorm. Ook misleiden ze de consument vaak door op de verpakking “dierlijke bijproducten” te zetten waardoor de consument denkt een product in handen te hebben met een veelvoud aan vlees. Dit is per definitie niet altijd de waarheid. Men kan bij dierlijke bijproducten denken aan: snavels, veren, hersens, ogen en zelfs darmen met de ontlasting er nog in; dus gewoon slachtafval wat voor menselijke consumptie niet geschikt is.

Zo´n voer heb ik mijn Angel dus al die jaren gegeven in de veronderstelling dat het wel goed zat met die brok. Puur uit onwetendheid en op advies van mensen om mij heen. Nu weet ik wel beter… Al die jaren die “slechte” brok voeren hebben hun sporen achter gelaten bij Angel. Ja, ze was vitaal en oogde ook heel gezond. Maar het jarenlang slopend proces in haar lichaam is al die tijd verborgen verbleven totdat het het zich uitte in de vorm van kanker.

Na de dood van Angel wilde ik weer een hond in huis hebben maar wilde haar wel het voer geven waarvan ik weet dat het goed en eerlijk  geproduceerd is en vooral: gezond is.  En dat voer heb ik, na enig zoekwerk, gevonden. Acana, Orijen, Carnis, Lupo Wellance, Darf kvv en Herrmanns zijn eerlijke en gezonde verantwoorde voeders voor katten en honden. Zij maken geen gebruik van kunstmatige en chemische toevoegingen, zijn veelal vrij van granen (alleen rijst en haver), zijn hypo allergeen en zijn eerlijk over hun ingredienten.

Mijn honden zijn vitaal en gezond. Zij komen nauwelijks bij de dierenarts, hun bloedwaarden zijn altijd tip top in orde en alle organen werken naar behoren (ik laat 1x per jaar bij mijn honden een total body check up doen door de dierenarts).

Steeds meer eigenaren van katten en honden zijn zich ervan bewust dat een goede gezondheid van hun huisdier begint bij goed voer!

WANNEER STAPT U OVER OP GEZOND EN VERANTWOORD VOER VOOR UW KAT OF HOND?

Met vriendelijke groet,

Olaf Hosek

Eigenaar NATUREPET.NL

 

NATUREPET biedt een assortiment merken voor katten en honden aan die vrij zijn van geur-, kleur- en smaakstoffen, kustmatige anti-oxidanten, conserveringsmiddelen en vleesmeel (behalve gefrabiceerd van filet).

NATUREPET biedt een breed assortiment voer aan voor katten en honden die gebruik maken: van een hoge verteerbaarheid en diversiteit aan dierlijke eiwitten, toevoegingen van groenten, fruit en kruiden, gebruik van 100% natuurlijke grondstoffen, veelal gebruik van voor menselijke consumptie geschikt scharrelvlees (kip, rund, lam en vis), gebruik van natuurlijke conserveringsmiddelen en anti-oxidanten die van nature in de voeding voorkomen.

NB. Naturepet verkoopt honden- en kattenvoer. Voor medische aandoeningen of adviezen dient u zich ten allen tijde te wenden tot een specialist.

 

ANGEL1

vind-ons-leuk-op-facebook